SASTANAK U TREBINJU

Ministar Košarac inicira formiranje slobodne zone

Prema rijčima ministra Košarca, samo područje Trebinja ima vrlo povoljan geografski položaj, na granici Evropske unije i blizini luka Ploče i Bar

Košarac u Trebinju. Avaz

Piše: P.M./Avaz.ba

7.9.2020

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac posjetio je jučer Trebinje i s gradonačelnikom Mirkom Đurićem obišao lokalitet zapadno od “Grada sunca”, gdje se treba graditi prva slobodna zona u RS.

Timovi Grada Trebinja i Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH već naredne sedmice zajednički kreću u procedure formiranja slobodne zone Trebinje, nakon čega će uslijediti i poziv izvoznim kompanijama iz cijele BiH da posluju u ovoj zoni.

Prema rijčima ministra Košarca, samo područje Trebinja ima vrlo povoljan geografski položaj, na granici Evropske unije i blizini luka Ploče i Bar.

- Raduje me činjenica da Gradska uprava vodi politiku da se u Trebinje koncentrišu respektabilne i kredibilne kompanije koje izvoze svoje proizvode. Radit ćemo i sa Spoljnotrgovinskom komorom BiH na način da pozovemo sve ugledne kompanije iz Srpske i Federacije BiH koje ostvaruju spoljnotrgovinski promet preko 50 posto da eventualno svoje poslovne interese nađu ovdje - istakao je Košarac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.