AMERIČKA AMBASADA

Palmer: Govor mržnje u BiH nije put ka budućnosti kakvu želite za sebe ili svoju djecu

U okruženju digitalne komunikacije 21. stoljeća, mora se čuti o različitim viđenjima i raspravljati o različitim gledištima

L. M. / Avaz.ba

Metju Palmer

Foto: Arhiv


Na svom zvaničnom Twitter profilu, oglasila se ambasada SAD-a u BiH povodom političkog govora mržnje i internet uznemiravanja. Tom prilikom obratio se i zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Metju Palmer (Matthew Palmer), te poručio kako ovakva komunikacija kakva je danas u BiH nije budućnost.

- U okruženju digitalne komunikacije 21. stoljeća, mora se čuti o različitim viđenjima i raspravljati o različitim gledištima. Dakle, u modernoj komunikaciji nema mjesta za govor mržnje i internet uznemiravanje - naveli su iz Ambasade.

- Politički lideri će zadovoljiti sadržaj ovjekovječenog sistema pokroviteljsva koji BiH koči u razvijanju potencijala. Lideri će tolerisati, čak i podsticati govor mržnje svojih pristaša, uključujući i anonimne internet trolove - tzv. vojnike mržnje. Ovo nije budućnost kakvu želite za sebe ili svoju djecu - kazao je Palmer.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na