PREDSJEDNIK SDP-A

Nikšić: Nećemo u Vladu KS kao "grlom u jagode"

Ne volim komentarisati stanje u drugim političkim partijama, rekao Nikšić

Nikšić: Suzdržao se od komentara o stanju unutar SDA. Arhiv

Avaz.ba

14.9.2020

Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, rekao je danas na pres-konferenciji da mu je drago što postoje ''zastupnici koji osjećaju odgovornost za stanje u ovoj zemlji'' komentirajući ostavku Aljoše Čampare na funkcije u Predsjedništvu Stranke demokratske akcije.

- Ne volim komentarisati stanje u drugim političkim partijama. Smeta mi kad drugi više komentiraju stanje u SDP-u nego ljudi koji su u SDP-u tako da ću se suzdržati od komentara o stanju unutar SDA. Mi smo kao ozbiljna politička partija, kao i četvorka kao ozbiljan politički projekat, rekli da imamo 18 zastupnika u Kantonu Sarajevo za obaranje aktuelne Vlade, ali nam ne pada napamet da uđemo grlom u jagode u tu Vladu već želimo da napravimo program. Naše ekipe rade program za buduću kantonalnu Vladu - rekao je Nikšić danas u Sarajevu. 

Podsjećamo, Čampara je jučer podnio ostavku na mjesto člana Predsjedništva SDA. Kolegij ove stranke održat će danas sjednicu na kojoj će biti govora i o ovom potezu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.