ZASTUPNIK SDP-A

Stojanović za" Avaz": Čampara i Konaković su nam rekli šta se dešava u SDA, ovu stranku pod hitno izbaciti iz vlasti

Jasno je svima da je Vlada bez dva ministra neozbiljna vlada niti zna šta radi u ovom kriznom periodu, kaže Stojanović

Stojanović. Zahtjev za smjenu opravdan. Arhiv

Piše: M. Aš.

10.10.2020

Igor Stojanović, zastupnik SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo rekao je jutros za "Avaz" komentirajući zahtjev za smjenom Vlade KS, da je itekako opravdan, jer, kako ja naglasio, Vlada bez dva ministira nije Vlada, niti može odgovoriti na potrebe građana, pogotovo u vrijeme pandemije koronavirusa.

 - Jasno je svima da je Vlada bez dva ministra neozbiljna vlada niti zna šta radi u ovom kriznom periodu. Pored nove najave pandemije imat ćemo težu i ekonomsku i zdravstvenu situacija i s ovom Vladom ući u takav period je pogubno za građane KS zato se i 18 ljudi odlučilo da zatraži sjednicu Skupštine na kojoj ćemo odlučiti o povjerenju vlade Marija Nenadića - kaže Stojanović

Komentirajući dešavanja u SDA, gdje stranka odlučila isključiti Aljošu Čamparu, jer je potpisnik zahtjeva za smjenu Vlade, stojanović kaže da nije ništa iznenađujuće.

 - I Aljoša Čampara i ranije Elmedin Konaković su pokušali da naprave određene promjene po pitanju politike SDA. Mislim da nakon njihovoh izlaska i onoga šta su oni nama ispričali šta se dešava unutar SDA jasno je da je ova stranka duboko  zabrazdila u nacionalizam i kriminal i jasno je da ovu stranku treba udaljiti iz vlasti i to pod hitno - kaže Stojanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.