RASPRAVA

Poslanici kritizirali rad Vijeća ministara BiH

Ovo Vijeće ministara nije imalo podršku duži niz godina

Pred poslanicima Izvještaj o radu VIjeća ministara za 2019. godinu. Arhiv

Piše: E. T. / Avaz.ba

15.9.2020

Na dnevnom redu današnje sjednice Parlamentarne skupštine BIH našao se i izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2019. godinu. 

Jasmin Emrić (A-SDA) je naveo da nisu vidljivi nikakvi pokazatelji kako bi opravdali tvrdnje Vijeća ministara da je primjetan napredak. 

- Nema sociekonomskih reformi. Opravdanje se traži u nepovoljnom političkom ambijentu. Zašto uljepšavati situaciju kada ona nije takva. Rezultati nisu ni mogli biti bolji jer je politički ambijent bio takav. Gadina dana je trebalo da se implementiraju izborni rezultati i tako je trebalo i napisati u ovom izvještaju - kazao je Emrić. 

Emrić: Uljepšan izvještaj. Avaz

Snježana Novaković - Bursać (SNSD), kazala je da je rad Vijeća ministara u prošloj godini primjer kako ne treba raditi. 


Novaković - Bursać: Primjer kako ne treba. Avaz

- Ovaj izvještaj je primjer kako ne treba raditi. Protračeno vrijeme narušenih odnosa iz dobro poznatih razloga političke prirode koji su se odrazili kroz nepoštivanje izborne volje, što je dovelo do nestabilnosti institucija i zastoja svih procesa. Ovo Vijeće ministara nije imalo podršku duži niz godina i brine me kada se kroz bilo koji model pokuša zanemariti volja građana RS - kazala je Novaković - Bursać. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.