NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Šefik protiv "mini Šengena"?

Komentar dana pod naslovom "Kad zločinci utihnu" pisao je Edin Skokić

Piše: Avaz.ba

16.9.2020

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju “Dnevnog avaza”, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte o memorandumu o razumijevanju za program makrofinansijske pomoći (MFA) Evropske unije. BiH je trebala nastaviti svoje pregovore krajem avgusta ili početkom septembra, ali se to još nije desilo. Samim tim, naša država još nije dobila 250 miliona eura pomoći od EU iako je ekonomija u padu.

Za "Dnevni avaz" je potvrđeno da će Predsjedništvo Bosne i Hercegovine sutra na sjednici u Sarajevu raspravljati o pristupanju BiH inicijativi za uspostavu „mini Šengena“. Saznajemo da je Šefiku Džaferoviću, predsjedavajućem Predsjedništva BiH, dostavljen prijedlog stava u kojem se iznosi zaključak da „naša država ne može pristati na aktuelnu regionalnu inicijativu“ zbog, kako je rečeno, „izvjesne opasnosti gubitka suvereniteta“.

Komentar dana pod naslovom "Kad zločinci utihnu" pisao je Edin Skokić.

Pročitajte sve o smrti ratnog zločinca Momčila Krajišnika, koji je umro od posljedica zaraze koronavirusom. Njegovo ime ostat će upisano na tamnim stranama historije BiH, jer bio je jedan od inspiratora zločina u našoj zemlji, što je potvrđeno i presudom Haškog tribunala, koji ga je 2009. godine osudio na 20 godina zatvora. 

Predsjednici HDZ-a BiH Dragan Čović i SDA i Bakir Izetbegović danas će u Sarajevu održati sastanak. Jedno od glavnih pitanja je hoće li na stolu biti izmjene Izbornog zakona BiH.

Ličnost dana je Anel Ahmedhodžić, a saznajte i zašto.

Na stranama globusa pročitajte šta je poručio Aleksej Navaljni, ruski opozicioni lider, iz bolničkog kreveta.

Pročitajte i izvještaj sa jučerašnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH te šta je poručio Nenad Nešić (DNS) ministru sigurnosti BiH Selmi Cikotiću (SDA) kada je u pitanju migrantska kriza u BiH. Donosimo vam i izvještaj sa online sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH. 

Saznajte i kome smetaju Bošnjaci na obali jezera Perućac.

Na stranama crne hronike pričitajte sve o devetnaestogodišnjoj Arabeli Avdić, koja je uhapšena u nastavku akcije FUP-a kodnog naziva “Lipa”. Također, donosimo vam sve o akciji banjalučke policije naziva “Alfa 2” tokom koje su uhapšene četiri osobe zbog sumnje da su se kao organizirana grupa bavile trgovinom droge.

Pročitajte i intervju sa Davorom Sučićem, alijas Sejo Sexon, predsjednikom Skupštine “Asocijacije kompozitora-muzičkih stvaralaca“ (AMUS), koji je, između ostalog poručio da je dosta muzičara već na socijalnoj pomoći zbog pandemije koronavirusa.

Naš reprezentativac Miralem Pjanić jučer je predstavljen kao novi igrač Barcelone. Nakon potpisivanja ugovora naš as je otišao u svlačionicu, presvukao se i prvi put kao igrač slavne Barse zakoračio na teren stadiona Nou kampa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.