SASTANCI

Galić razgovarao sa Markom Monaghanom

Na sastanku su razgovarali o sigurnosnim pitanjima, posebno kada je riječ o migrantskoj krizi s kojom se GP godinama suočava

Sa današnjeg sastanka. GP BiH

Avaz.ba

16.9.2020

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić, sa zamjenikom direktora Fahrudinom Halačom i pomoćnikom direktora za organizaciju i operacije Draganom Kulićem, primio je danas u Glavnom uredu GP BiH u posjetu međunarodnog časnika za vezu Nacionalne kriminalističke agencije Velike Britanije Marka Monaghana sa svojim suradnicima.  

Na sastanku su razgovarali o sigurnosnim pitanjima, posebno kada je riječ o migrantskoj krizi s kojom se GP godinama suočava te o mjerama koje Granična policija BiH poduzima kada je u pitanju prekogranični kriminal, migrantska kriza i drugi oblici kriminaliteta.

Direktor Galić je predstavio na koji način funkcionira Granična policija, o problemima s kojima se svakodnevno susreću pripadnici Granične policije, kao i o učinkovitijem jačanju kontrole državne granice.

- Kako bismo ojačali kontrolu državne granice, potrebno nam je više policijskih službenika, na čijem prijemu intenzivno radimo koliko je to u našoj mogućnosti, te suradnja drugih policijskih službenika na svim razinama vlasti - istaknuo je Galić.

Galić i međunarodni časnik za vezu Nacionalne kriminalističke agencije Velike Britanije Mark Monaghani naglasili su važnost unaprjeđenja saradnje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.