SASTANAK U ZAGREBU

Dodik: Političko Sarajevo nas tretira kao agresore

Teme su bile i naša privredna saradnja i projekti koje zajedno radimo. Potrebna je veća ekonomska saradnja - rekao je Dodik za RTL nakon sastanaka

Milorad Dodik. Arhiv

Avaz.ba

16.9.2020

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas Zagreb. Sastao se sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićemi premijerom Andrejom Plenkovićem.

- Teme su bile i naša privredna saradnja i projekti koje zajedno radimo. Potrebna je veća ekonomska saradnja - rekao je Dodik za RTL nakon sastanaka.

Dodik je komentarisao i izgradnju auto-puteva kroz Srpsku, te dodao da niko nema namjeru ništa da ruši.

- Kada gradite auto-put, neki od objekata se vjerovatno moraju skloniti. Јedna od tema bila je izgradnja mosta u Gradišci. Niko nema namjeru ništa da ruši. Ta je priča završena prije 25 godina. Intervencijom hrvatske zajednice u Modriči smo promjenili trasu, tako će biti i u okolini Potkozarja - istakao je Dodik.

 Naglasio je da su mnoge stvari koje se tiču Dejtona promijenjene, prije svega Hrvata, a onda i Srba.

- Predsjednik Milanović je htio da se upozna sa viđenjima. Јa sam primarno za mir i stabilnost. Nas političko Sarajevo tretira kao agresore. Kako ja koji sam rođen u Banjaluci mogu biti agresor? Moja politika nije secesija - izjavio je Dodik.

Dodik je rekao da se u BiH 25 godina pravi jedna neuspješan hibrid.

- Gradi ga međunarodni faktor koji je upravljao BiH, donosio zakone, mijenjao ustave - kaže Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.