SASTANAK U ZAGREBU

Dodik: Političko Sarajevo nas tretira kao agresore

Teme su bile i naša privredna saradnja i projekti koje zajedno radimo. Potrebna je veća ekonomska saradnja - rekao je Dodik za RTL nakon sastanaka

Avaz.ba

Milorad Dodik

Foto: Arhiv


Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas Zagreb. Sastao se sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićemi premijerom Andrejom Plenkovićem.

- Teme su bile i naša privredna saradnja i projekti koje zajedno radimo. Potrebna je veća ekonomska saradnja - rekao je Dodik za RTL nakon sastanaka.

Dodik je komentarisao i izgradnju auto-puteva kroz Srpsku, te dodao da niko nema namjeru ništa da ruši.

- Kada gradite auto-put, neki od objekata se vjerovatno moraju skloniti. Јedna od tema bila je izgradnja mosta u Gradišci. Niko nema namjeru ništa da ruši. Ta je priča završena prije 25 godina. Intervencijom hrvatske zajednice u Modriči smo promjenili trasu, tako će biti i u okolini Potkozarja - istakao je Dodik.

 Naglasio je da su mnoge stvari koje se tiču Dejtona promijenjene, prije svega Hrvata, a onda i Srba.

- Predsjednik Milanović je htio da se upozna sa viđenjima. Јa sam primarno za mir i stabilnost. Nas političko Sarajevo tretira kao agresore. Kako ja koji sam rođen u Banjaluci mogu biti agresor? Moja politika nije secesija - izjavio je Dodik.

Dodik je rekao da se u BiH 25 godina pravi jedna neuspješan hibrid.

- Gradi ga međunarodni faktor koji je upravljao BiH, donosio zakone, mijenjao ustave - kaže Dodik.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na