SARAJEVO

Ambasada Saudijske Arabije donirala 15 laptopa OŠ "Fatima Gunić"

Projekt koji će olakšati učenicima obrazovanje iz oblasti informatike

Avaz.ba / Fena

Donirana oprema će biti iskorištena za realizaciju projekta "Elektronska zbornica"

Foto: FENA


Ambasador Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdullah Mominah i predstavnici Kulturnog centra Kralj Fahd uručili su danas donaciju od 15 laptopa Osnovnoj školi "Fatima Gunić" u Sarajevu.

Ambasador Mominah je izjavio da mu je zadovoljstvo što je u školi koja nosi plemenito ime kako bi realizirali projekt koji će olakšati učenicima obrazovanje iz oblasti informatike.

- Danas smo ozvaničili jednu lijepu i nadam se plodonosnu saradnju Ambasade Saudijske Arabije u BiH, koju predstavlja Kulturni centar Kralj Fahd, i ove obrazovne institucije - rekao je Mominah.

Istakao je da njegova zemlja sutra obilježava svoj Dan državnosti i izrazio nadu da će dobri odnosi između dviju zemalja biti razvijani i u budućnosti.

Direktor Osnovne škole "Fatima Gunić" Hajrudin Ćuprija rekao je da su Ambasada Saudijske Arabije i Kulturni centar Kralj Fahd, povodom nastupajućeg praznika te zemlje, odlučili da uruče vrijednu donaciju toj sarajevskoj školi.

- Donirana oprema će biti iskorištena za realizaciju projekta "Elektronska zbornica" koja je danas zaista potrebna našim nastavnicima, a već ranije smo otvorili elektronsku učionicu za učenike koji nemaju pristupa online materijalima - naveo je Ćuprija.

Podsjetio je da već godinama imaju uspješnu saradnju s Kulturnim centrom Kralj Fahd, te je zahvalio predstavnicima Centra i Ambasade na današnjoj donaciji.

NA VRH

Podijeli članak na