SARAJEVO

Ambasada Saudijske Arabije donirala 15 laptopa OŠ "Fatima Gunić"

Projekt koji će olakšati učenicima obrazovanje iz oblasti informatike

Donirana oprema će biti iskorištena za realizaciju projekta "Elektronska zbornica". FENA

Avaz.ba / Fena

22.9.2020

Ambasador Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdullah Mominah i predstavnici Kulturnog centra Kralj Fahd uručili su danas donaciju od 15 laptopa Osnovnoj školi "Fatima Gunić" u Sarajevu.

Ambasador Mominah je izjavio da mu je zadovoljstvo što je u školi koja nosi plemenito ime kako bi realizirali projekt koji će olakšati učenicima obrazovanje iz oblasti informatike.

- Danas smo ozvaničili jednu lijepu i nadam se plodonosnu saradnju Ambasade Saudijske Arabije u BiH, koju predstavlja Kulturni centar Kralj Fahd, i ove obrazovne institucije - rekao je Mominah.

Istakao je da njegova zemlja sutra obilježava svoj Dan državnosti i izrazio nadu da će dobri odnosi između dviju zemalja biti razvijani i u budućnosti.

Direktor Osnovne škole "Fatima Gunić" Hajrudin Ćuprija rekao je da su Ambasada Saudijske Arabije i Kulturni centar Kralj Fahd, povodom nastupajućeg praznika te zemlje, odlučili da uruče vrijednu donaciju toj sarajevskoj školi.

- Donirana oprema će biti iskorištena za realizaciju projekta "Elektronska zbornica" koja je danas zaista potrebna našim nastavnicima, a već ranije smo otvorili elektronsku učionicu za učenike koji nemaju pristupa online materijalima - naveo je Ćuprija.

Podsjetio je da već godinama imaju uspješnu saradnju s Kulturnim centrom Kralj Fahd, te je zahvalio predstavnicima Centra i Ambasade na današnjoj donaciji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.