AKTUELNO

Prekinuta sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

Zaključili smo da je rad na ovakav način postao gotovo nemoguć, kazao je Zaimović

Prekinuta sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. PrintScreen

Piše: E. H. / Avaz.ba

30.9.2020

Nakon pauze, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Mirsad Zaimović pročitao je zaključke Kolegija ovog doma.

- Zaključili smo da je rad na ovakav način postao gotovo nemoguć i da ćemo ubuduće raditi uz fizičko prisustvo zastupnika. Konstantovali smo da amfiteatar Federalnog parlamenta ne zadovoljava minimum uslova za održavanje sjednica u vrijeme pandemije. Zadužili smo sekretara i nekoliko članova Kolegija da ponude prostor ili više opcija u kojima se mogu održavati sjednice uz pridržavanje mjera – istakao je Zaimović.

Zamolio je zastupnike da i oni pošalju svoje prijedloge prostorija koje su prigodne za održavanje sjednica.


Predsjedavajući Zaimović prekinuo sjednicu. PrintScreen

- Nije isključeno da sjednice održimo i van Sarajeva, u nekim gradovima i općinama koje imaju adekvatan prostor. Ovu sjednicu ćemo prekinuti i nastavit ćemo je uz fizičko prisustvo svih nas i ona će biti održana u naredne dvije sedmice, a najvjerovatnije do 14. oktobra. Moguće je da nastavak ove sjednice održimo i sljedeće sedmice – zaključio je Zaimović.

Dodao je da jedva čeka da vidi svoje kolege zastupnike.

Podsjećamo, sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH održavaju se online putem "Cisco Webex" platforme, ali vrlo često dolazi do problema u funkcionisanju jer u prosjeku sjednicama prisustvuje više od 100 osoba.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.