ODLUČENO NA SJEDNICI

Studenti Univerziteta u Sarajevu dobili dodatni rok

Većinom glasova usvojeno je i produženje za upis do 15. oktobra

Produženi rokovi. Ilustracija

Piše: Avaz.ba

30.9.2020

Na današnjoj sjednici Senata Univerziteta u Sarajevu, a na Zahtjev Studentskog parlamenta, većinom glasova potvrđen je dodatni ispitni termin koji će se realizirati u periodu od 1. do 10. oktobra. U prilogu se nalazi Zahtjev koji je usvojen, a fakulteti/akademije će zasebno defnisati vremenski termin za realizaciju istog. 

Također, na sjednici Senata na Zahtjev Studentskog parlamenta, većinom glasova usvojeno je i produženje za upis do 15. oktobra, kao i produženje roka za odbranu završnih radova, i to za prvi ciklus studija do 10. oktobra, a za integrirani i drugi ciklus studija do 31. oktobra.

Kada je u pitanju održavanje sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj će se odlučivati o prenosu broja predmeta i uslovnim predmetima, na današnjoj sjednici Kolegija skupštine definirano je da se hitna sjednica Skupštine za hitne izmjene Zakona o visokom obrazovanju održi u ponedjeljak 5. oktobra.

- Na kraju želimo da kažemo da smo svjesni situacije u kojoj se svi nalazimo i da mjesecima radimo na tome da se odluke koje se ovih dana i usvajaju - stoji u saopćenju.

Faksimil Zaključka. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.