NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Tuđa pamet Šefika i Željka

Masovna zaraza brucelozom prijeti BiH, nijedna ovca nije vakcinisana

Piše: Avaz.ba

1.10.2020

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte sve o sastanku članova Predsjedništva BiH sa evropskim zvaničnicima Davidom Mariom Sasolijem (Sassoli), Oliverom Varheljijem (Varhelyi) i Žozefom Boreljom (Josep Borrell) u Briselu te šta su poručili Šefik Džaferović, Milorad Dodik i Željko Komšić.  

Pročitajte i analizu kako je "mini Šengen" ogolio zlu namjeru Šefika i Željka.

Komentar dana pod naslovom "Koliko je gladnih" pisao je Evelin Trako.

Šta se deševalo na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije te zašto je prekinuta, saznajte u današnjem broju "Dnevnog avaza".

Saznajemo da Federacija Bosne i Hercegovine nije povukla čak 1,3 milijarde maraka odobrenih kredita za ukupno 17 projekata na koje je aplicirala i dobila finansijska sredstva. 

Ličnost dana je Safet Sušić.

Na stranama Globusa pročitajte sve o prvoj predsjedničkoj debati između američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump) i Džoa Bajdena (Joe Biden), koja je obilježena međusobnim uvredama.

Za naš list govorila je epidemiologinja Zarema Obradović o koronavirusu u BiH te o tome šta znači dolazak hladnijih dana za ovaj virus.

Masovna zaraza brucelozom prijeti BiH, nijedna ovca nije vakcinisana.

Na stranama Crne hronike pročitajte sve o hapšenju Dejana Kostića zvanog Dela, vođu navijača FK Borac iz Banje Luke.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu uhapsili su Muharema Garapliju iz Ilijaša, nakon što je došao sebi poslije pokušaja samoubistva 21. septembra, kada je nožem usmrtio svoju suprugu Sadžidu.

Zašto je glumac Dragan Marinković Maca za naš list izjavio da smo žrtve velike prevare, pročitajte u današnjem izdanju.

Sarajevo će večeras u 20 sati igrati jednu od važnijih utakmica u svojoj historiji. Bordo tim u Zenici u plej-ofu Lige Evrope dočekuje škotski Seltik. Vinko Marinović, prvi strateg Sarajeva, kaže da se njegova ekipa dobro pripremila za veoma kvalitetnog protivnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.