STANJE NA PUTEVIMA

Vozači, oprez: Opasnost od odrona i smanjena vidljivost

Na magistralnom putu Prozor - Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen

Opasnost od odrona. Ilustracija

A. Ka.

8.10.2020

U većem dijelu BiH ovoga jutra saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz povećanu opasnost od odrona. Na pojedinim dionicama i vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti.  

- Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na magistralnom putu Prozor - Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres - Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Vitez - Travnik (Nova Bila), Olovo - Kladanj (Olovske Luke), Pelagićevo – Srebrenik - Šićki Brod, Maglaj - Doboj (Mravići i raskrsnica na ulazu u Maglaj), Livno - Kamensko i Šešlije - Modriča.

Na magistralnom putu Nemila - tunel Vranduk, zbog izvođenja neophodnih radova na gradilištu autoputa, obustavlja se saobraćaj u noćnim satima (od 00:30 do 5 sati). Za vrijeme obustave putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok vozila preko 7,5 tona mogu koristiti alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo - Sarajevo.

Svakog radnog dana od 23 do 8 sati na relaciji Doljani – Žitomislići – Buna – Dračevice - Podveležje, kreće se vangabaritni prevoz. Vozače koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju molimo za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 7 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.