REAKCIJA

Čampara za "Avaz": Ne bi trebalo da je iznenađenje moj potpis na zahtjevu za smjenu vlade

Nadam se ekspertnoj vladi kako sam i predlagao ranije na nekoj od sjednica Skupštine, kako bi prestali gubiti vrijeme i dobili mlade, stručne i sposobne ljude na ovim odgovornim pozicijama

Čampara: Ranije sam upozoravao. Avaz

Piše: M. Aščić

9.10.2020

Aljoša Čampara, promokomentirao je za "Avaz" zahtjeve za smjenu Vlade KS, na čijem je spisku i njegov potpis.

Ne bi trebalo da je iznenađenje moj potpis na zahtjevu za smjenu vlade, jer bar ja, već duži vremenski period upozoravam javno na sve devijacije koje se dešavaju unutar ove Vlade, ali i većine u Skupštini KS. Nije nikakva tajna da sam prije nekoliko sedmica i rekao da ću podržati smjenu OVAKVE Vlade, Vlade koja apsolutno ne funkcioniše ni u jednoj oblasti. I zaista je istina kada u saopćenju kažemo da Vladu mijenjamo, ne već možemo, nego zato što moramo, jer stanje u Kantonu Sarajevo nikada nije bilo lošije - rekao nam je Čampara i dodao:

 - Nadam se ekspertnoj vladi kako sam i predlagao ranije na nekoj od sjednica Skupštine, kako bi prestali gubiti vrijeme i dobili mlade, stručne i sposobne ljude na ovim odgovornim pozicijama. Kolege potpisnici zahtjeva i ja vrlo slično razmišljamo kako o ovom tako i o drugim pitanjima i sigurni smo da će nas uskoro biti i više od 18 - rekao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.