NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: O čemu se govorilo u Beogradu

Otkrivamo da je Međunarodni monetarni fond (MMF) objavio još teže posljedice pandemije koronavirusa na ekonomiju za Bosnu i Hercegovinu

Piše: Avaz.ba

14.10.2020

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju “Dnevnog avaza”, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: O čemu se govorilo u Beogradu.

Pročitajte kako Federalna vlada Parlamentu podvaljuje neustavni zakon.

Otkrivamo da je Međunarodni monetarni fond (MMF) objavio još teže posljedice pandemije koronavirusa na ekonomiju za Bosnu i Hercegovinu.

Komentar dana napisao je Miralem Aščić: Zakašnjela reakcija.

Radovi na Koridoru 5C odvijaju se punom parom, a tunel „Počitelj“ bit će probijen početkom naredne sedmice. 

Dragan Čović, lider HDZ-a BiH, za „Dnevni avaz“ je otkrio o čemu je razgovarano na večeri u Beogradu, na kojoj su još bili Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, te domaćin Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije. Odgovorio je i na pitanje zašto na večeru nije pozvan i predsjednik SDA Bakir Izetbegović. 

Ličnost dana je Lejla Slipić, šampionka u kajaku.

Na stranama Globusa čitajte sve o američkom predsjedniku Donaldu Trampu (Trump), koji se, nakon što je pobijedio koronavirus, vratio u predizbornu kampanju.

Pročitajte i našu temu ko pokušava odgovornost za izborne krađe prebaciti na Tužilaštvo BiH.

Donosimo vam sve i o posjeti najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića visočkim piramidama. Sa suprugom Jelenom proveo je tri sata u tunelu Ravne, a pozvao je sve sportiste da dođu u Visoko.

Na stranama Crne hronike saznajte za koliko je produžen pritvor Marokancu Halidu Amraviju (20), osumnjičenom za ubistvo migranta Otomana Silana na Ilidži. Osim toga, pročitajte i šta je migrant iz Alžira Adel Gebror, koji je u junu ove godine potegao pištolj na policajku, uspio sakriti u ćeliji za zadržavanje Okružnog tužilaštva Banja Luka u kojoj je boravio.

Saša Žika Jakšić (56), idejni tvorac, urednik i jedan od voditelja emisije „Nikad nije kasno“, iz  Beograda je otvoreno govorio za naš list. Otkrio nam je šta se, ustvari, dešava iza TV kamera i kako izgledaju pripreme.

Naša reprezentacija će u 4. kolu Lige nacija igrati večeras u 20.45 sati u Vrocalvu protiv Poljske. Šta ova utakmica znači za bh. tim i mogu li "Zmajevi" spasiti obraz pročitajte u današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.