MIGRANTSKA KRIZA

Za sedam dana iz BiH udaljena 21 strana državljanina

Inspektori su u saradnji sa policijom provodili su zajedničke aktivnosti na području Sarajeva, Bihaća, Velike Kladuše i Donjeg Vakufa

A. Č. / AA

Služba za poslove sa strancima protjerala državljane Turske, Maroka, Alžira, i Pakistana

Foto: Ilustracija


Služba za poslove sa strancima u skladu sa svojim nadležnostima kontinuirano provodi pojačane aktivnosti kontrole kretanja i boravka stranaca usmjerene na kontrolu mjesta na kojima se okupljaju migranti te inspekcijski nadzor nad pravnim i fizičkim licima koja pružaju usluge smještaja, piše Anadolija.

Inspektori su u saradnji sa policijom provodili su zajedničke aktivnosti na području Sarajeva, Bihaća, Velike Kladuše i Donjeg Vakufa koje su rezultirale pronalaskom stranih državljana, a koji su nezakonito ušli ili boravili na teritoriji BiH. 

Služba je zbog nezakonitog ulaska ili boravka izrekla mjeru protjerivanja za 44 strana državljana sa zabranom ulaska i boravka u BiH, među kojima su državljani Turske, Maroka, Alžira, i Pakistana. 

Navedena lica su stavljena pod nadzor u Imigracioni centar ili im je ograničeno kretanje na određeno mjesto do udaljenja sa teritorije BiH.

U objektima na području Sarajeva, Velike Kladuše i Bihaća, prilikom provođenja inspekcijskog nadzora utvrđene su određene nepravilnosti, te su vlasnicima objekata koji su pružali usluge smještaja stranim državljanima izdata četiri prekršajna naloga zbog nepoštivanja zakonskih odredbi.

Kazna za fizičko lice koje pruža usluge smještaja je od 200 do 800 KM, dok je za pravno lice od 500 do 2.500 KM, te za odgovorno lice od 200 do 800 KM.

U privremenim prihvatnim centrima trenutno boravi 6.007 migranata.

Više o temi Služba za poslove sa strancima

POSLOVI SA STRANCIMA
Izrečena mjera protjerivanja za 54 strana državljana
NA VRH

Podijeli članak na