LIDER SNSD-A

Dodik: OSA mora biti agencija svih ili je neće biti

Dodik je rekao da je OSA izvan javne i parlamentarne kontrole, da su pokušali da podmite i potkupe sve što može da odlučuje o njihovom statusu.

Dodik: OSA izvan kontole. Arhiv

M. Aš. /Srna

16.10.2020

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Obavještajno-sigurnosna agencije (OSA) izvan javne kontrole i poručio da ona ne može da bude obavještajna agencija samo jednog naroda nego svih ili je neće biti.

-Kako stvari stoje, veoma će upitno biti da li će je biti -  istakao je Dodik.

On je rekao da mu nije poznato da je direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Osman Mehmedagić danas saslušan u Tužilaštvu BiH u dva predmeta i da te stvari ne prati, nego neki drugi rad, ali je istakao da je bilo puno zloupotreba sa pozicije na kojoj se nalazi.

Dodik je rekao da je OSA izvan javne i parlamentarne kontrole, da su pokušali da podmite i potkupe sve što može da odlučuje o njihovom statusu.

Jedino SNSD godina govori da to ne valja i da to ne može da bude obavještajna organizacija jednog naroda, jedne političke partije i jednog čovjeka nego obavještajna agencija svih ili je neće biti", kazao je Dodik.

On je dodao da neki što nezakonito rade moraju da odgovaraju u skladu sa zakonom, ističući da ne želi da o tome da govori jer postoje nadležni za to.

Mehmedagić danas je tokom jednosatnog ispitivanja dao iskaz u Tužilaštvu BiH, ali nakon saslušanja nije želio novinarima to komentarisati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.