PRISTALCIE DNS-a

Nešić slavio raskid koalicije s Dodikom, kršili epidemiološke mjere

Piše: E. T.

Nakon što je jučer na sjednici predsjedništva Demokratskog narodnog saveza (DNS) odlučeno da ova stranka izlazi iz koalicije sa SNSD-om, u večernjim satima uslijedilo je slavlje u jednom ugostiteljskom objektu. 

Izlazak iz koalicije na entitetskom i državnom slavio se u noćnom klubu u Prijedoru. Kako se može vidjeti na videu, ne poštuju se epidemiološke mjere a više ljudi zagrljeno pjeva i pije. 

Predsjednik DNS-a Nešić je bio široke ruke. 

Također, sinoć je na ulicama Prijedora, glavnom uporištu DNS-a, upriličeno slavlje raskida koalicije a duga kolona automobila sa zastavama DNS, uz pjesmu i upaljenim sirenama kružili su gradom. 

Nakon sjednice stranačkog predsjedništva  Nešić je rekao da politički život RS-a traži normalnu političku konkurenciju i zdrava koaliciona partnerstva. 

- DNS je dao ključan doprinos za zajedničke rezultate na izborima za predsjednika RS-a i člana Predsjedništva BiH. Zauzvrat, DNS je dobio direktno miješanje u unutrašnje stvari, cijepanje stranke, udar na razvoj Prijedora i blokadu funkcionisanja najbolje lokalne samouprave u RS-u. Stavili su pred nas da naša uvjerenja trgujemo za funkcije. Takvoj politici je došao kraj - rekao je Nešić. 

NA VRH

Komentari