SARAJEVO

Satler domaćin konferencije o okolišu

Konferencija će biti podijeljena na dva panela

Johan Satler. Fena

A. Ka. / Fena

28.10.2020

Ambasador Evropske unije u BiH Johan Satler (Johann Sattler) bit će domaćin konferencije o okolišu "Živi zdravo, diši čisto" koja će biti održana sutra u Sarajevu. 

U uvodnom dijelu konferencije, video porukom obratit će se predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, a putem video linka direktorica za zapadni Balkan pri Generalnoj direkciji Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Genoveva Ruiz Calavera, otpravnik poslova ambasade Švedske u BiH Torgny Svenungsson, i generalna sekretarka Vijeća za regionalnu saradnju Majlinda Bregu. 

Konferencija će biti podijeljena na dva panela na kojima će se govoriti o Zelenom planu EU i Zelenoj agendi za zapadni Balkan i njihovom značaju za BiH, te o pitanjima i problemima koji se tiču kvalitete zraka i mogućim rješenjima. U radu konferencije će učestvovati i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, ministrica okoliša i turizma FBiH Edita Đapo, ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić i ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Faruk Kapidžić, najavljeno je iz Delegacije EU u BiH. 

Konferenciju organizuje Ured EU u BiH uz podršku Vijeća za regionalnu saradnju (RCC) i Švedske ambasade u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.