NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Neće biti prekrajanja mape BiH!

Nastavljamo istraživanje o tome kako su vlasti pokušale prevariti građane u vezi sa gradnjom Prve transverzale na koju će se, prema ovoj dinamici, čekati još veoma dugo

Piše: Avaz.ba

29.10.2020

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte sve o respiratorima plaćenim 10,5 miliona KM, koji su uvezeni iz Kine preko kompanije "Srebrena Malina", a koji su se pokazali kao neispravni.

Bosna i Hercegovina svakodnevno ruši rekorde po broju novozaraženih koronavirusom, a jučer je registrirano čak 36 smrtnih slučajeva, što je najveći broj od početka pandemije. Pročitajte šta o tome kaže ministar zdravstva FBiH Vjekoslav Mandić te kakve mjere nas očekuju ukoliko broj inficiranih i preminulih nastavi rasti.

Komenar dana, pod naslovom "Zemlja zombija", pisao je Alen Bajramović.

Nastavljamo istraživanje o tome kako su vlasti pokušale prevariti građane u vezi sa gradnjom Prve transverzale na koju će se, prema ovoj dinamici, čekati još veoma dugo.

Angela Merkel je ličnost dana.

Na stranama Globusa pročitajte oštru reakciju predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdoana (Recep Tayyip Erdogan) nakon karikatura u francuskom satiričnom časopisu "Charlie Hebdo".

Saznajte koju je odluku donijela Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine, nakon pisanja "Dnevnog avaza", koja se tiče provjere birača izvan Bosne i Hercegovine. 

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko (Inzko) za "Avaz" je komentirao izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u kojoj je najavio “razdruživanje” BiH. Incko je, između ostalog, poručio da neće biti prekrajanja mape Bosne i Hercegovine.

Za naš list govorio je i Meho Bešić, otac Muhameda Bešića, nogometnog reprezentativca BiH i člana engleskog Evertona, o optužbama da nekome duguje novac.

Na stranama Crne hronike pročitajte sve o novom ubistvu penzionera koje je utjeralo strah u kosti građanima Bugojna. Također, pročitajte sve i o šokantnom seksualnom iskorištavanju duševnog bolesnika na Sokocu. U centru istrage je medicinski radnik koji je trebao brinuti o zdravlju pacijenta.

Na Jet-setu čitajte o tamnoj strani slave i uznemiravanju fanova.

Donosimo vam intervju sa golmanom rukometne reprezentacije BiH Benjaminom Burićem, ali i razgovor Almom Kamerić, igračicom SFK 2000 Sarajevo. Pročitajte i detaljan izvještaj sa utakmice između Željezničara i Zrinjskog u okviru Premijer lige BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.