AUSTRIJA

Džaferović i Komšić otvorili počasni konzulat Bosne i Hercegovine u Beču

Svečanosti otvaranja počasnog konzulata prisustvovao je i ambasador BiH u Republici Austriji Kemal Kozarić

A. Ka. / Fena

Sa svečanog otvaranja konzulata BiH u Beču

Foto: Fena


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić otvorili su danas počasni konzulat Bosne i Hercegovine u Beču. 

Članovi Predsjedništva BiH čestitali su počasnom konzulu BiH za Beč i Donju Austriju Davulu Ljuharu na imenovanju, izražavajući uvjerenje da će svojim angažmanom dodatno unaprijediti odnose Bosne i Hercegovine i Austrije. Davul Ljuhar, Sarajlija koji nekoliko decenija živi u Austriji, ugledni je poslovni čovjek, čiji je patent iz oblasti zaštite zdravlja prošle godine proglašen najboljim u ovoj zemlji. 

Počasni konzul Ljuhar naglasio je da će svoj angažman prioritetno posvetiti projektima iz oblasti ekonomije, kulture i nauke, od kojih će obje države imati koristi. Svečanosti otvaranja počasnog konzulata prisustvovao je i ambasador BiH u Republici Austriji Kemal Kozarić. 

Tokom radne posjete Austriji Džaferović i Komšić susreli su se i s delegacijom privrednika porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Razgovarano je o unapređenju saradnje bh. dijaspore s matičnom državom u oblasti ekonomije, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Više o temi Austrija

NA VRH

Podijeli članak na