IZBORI 2020.

Mandić predstavio infrastrukturne projekte za općinu Centar

Nažalost, u općini Centar ima naselja koja nemaju vodu. To će biti nulti prioritet, rekao Mandić

Srđan Mandić. F. Mustafić

Piše: Fu. M.

6.11.2020

Kandidat "četvorke" za načelnika općine Centar Srđan Mandić održao je danas konferenciju za medije zajedno sa načelnikom općine Stari Grad Ibrahimom Hadžibajrićem.

Mandić je ukratko predstavio projekte iz oblasti infrastrukture.

- Kroz mandat ministra sam shvati da su komunalne i infrastrukturne teme važne i ključne. Ministrarsvo ima komunalne naknade od 4,5 miliona u svom budžetu. Prethodne vlade su općinu Stari Grad nepravedno zanemarivale, upravo zato što načelnik ne dolazi iz vladajuiće stranke - rekao je Mandić.

Ukazao je na brojne komunalne probleme s kojima se suočava Centar.

- Obišao sam skoro svaki dio općine Centar. Ova općina treba jedno veliko pospremanje. Nažalost, u općini Centar ima naselja koja nemaju vodu. To će biti nulti prioritet. Mještani moraju imati vodu. Živimo u 21 vijeku u gradu koji se voli hvaliti da je imao prvu vodu - rekao je Mandić.

Radićevu ulicu postepeno treba zatvoriti za saobraćaj i pretvoriti je u veliki park, smatra Mandić.

- Bit ćemo vrlo oprezni, nećemo se zalijetati. Uključujući struku i građane uključivat ćemo prilikom velikih planova - dodao je Mandić.

- Centar i Stari grad su susjedne općine i saradnja između nas mora biti neupitna, upravo kada je u pitanju infrastruktura. na Trgu Alije Izetbegovića gradit ćemo podzemnu garažu, to će rasteretiti saobraćajne gužve na granici naše dvije općine - kazao je Hadžibajrić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.