NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Sve više žrtava korone u BiH

Prihodi od indirektnih poreza manji za 667 miliona KM

Piše: Avaz.ba

7.11.2020

Današnja naslovna strana "Dnevnig avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Sve više žrtava korone u BiH.

Pandemija koronavirusa u Bosni i Hercegovini odnijela je još 57 života. Za "Avaz" govori Tijana Muhić-Skalonja, specijalista pulmolog, koja otkriva koji dio tijela je najosjetljiviji i koja nam je to kritična tačka tijela.

U isto vrijeme, dok korona odnosi živote, pročitajte šta to bh. vlast trenutno radi, šta je udraila do sada, a šta rade zemlje Evropske unije i regiona.

Komentar dana pisao je Edin Skokić: Dejtonski nerat.

Donosimo zabrinjavajuće brojke. Koronavirus utjecao je i na prihode, a koliki je pad zabilježen pročitajte u današnjem printanom izdanju. Milioni su u pitanju.

Ličnost dana je Nihad ef. Ahmetović: Bogatstvo Bosne.

Centralna izborna komisija (CIK) BiH na jučerašnjoj hitnoj sjednici donijela je odluku o pokretanju postupka protiv kandidata SDA za načelnika Ilidže Fikreta Prevljaka, a zbog njegove nedavne izjave kako predsjednika Naše stranke Predraga Kojovića „neće biti“.

Osim pandemije, BiH je suočena i sa migrantskom krizom. Ministarstvo sigurnosti BiH još nije dostavilo Graničnoj policiji imena članova Komisije za izbor i imenovanja 300 kadeta u ovu policijsku agenciju, čime je cijela procedura zakočena!

Šta se to jučerdešavalo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu te zašto nije dozvoljena posjeta Komisije skupštine KS pročitajte u printanom izdanju.

Ne propustite pročitati i:

- Na stranama Crne hronike otkrivamo kako je zatvorenik pobjegao iz zatvora te zašto je migrant izboden nožem u grudni koš.

- Za "Avaz" je govorio Emir Hadžihafizbegović povodom smrti glumačkog velikana Dragana Jovičića

- Strane sporta posvećene su kapitenu nogometne reprezentacije BiH Edinu Džeki koji je pozitivan na koronavirus.

Danas čitajte i revijalni prilog "Sedmica".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.