REPUBLIKA SRPSKA

Šeranić: Danas sam vidio ono o čemu posljednjih mjesec dana čitam u izvještajima

Nas samo solidarnost i kolektivitet mogu usmjeriti u pravom pravcu, pri tom mislim da našu individulanu odgovornost i da stanemo u kraj pandemiji, kaže Šeranić

Šeranić: Požrtvovani zdravstveni radnici. Arhiva

Ad. A. / Srna

8.11.2020

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić u Vladi RS izrazio je zadovoljstvo činjenicom da postoje požrtvovani zdravstveni radnici koji daju maksimum u ovoj situaciji, ali da je istovremeno pogođen jer je ogroman broj i mladih i starih na liječenju zbog korone, prenosi Srna.

Šeranić je poslije vizite oboljelih od Covida 19 na Univerzitetskom kliničkom centru, koju je obavio s rukovodstvom ove ustanove, istaknuo da na UKC-u leži 450 lica, te da ih je još 600 do 700 u RS.

Danas sam vidio ono o čemu posljednjih mjesec dana čitam u izvještajima. Mi se od avgusta spremamo za ovu situaciju i tada smo napravili planove da bolničke kapacitete stavljamo na raspolaganje oboljelima od Covida, ali i da svim drugim pacijentima omogućimo redovnu zdravstvenu zaštitu - rekao je Šeranić novinarima. 

On je naveo da je danas obišao Centar urgentne medicine i ambulante, gdje je razgovarao sa pacijetima koji su došli na kontrolne preglede.

Imao sam prilike da obiđem odjele na koje su smješteni pacijenti sa srednje teškim i teškim kliničkim slikama, ali i da obiđem Kliniku intenzivne medicine, gdje je oko 50 lica na respiratoru - naglasio je Šeranić. 

On je istakao da je vidio ogromnu požrtvovanpost zdravstvenih radnika, kojima se zahvalio za sve što čine svih ovih mjeseci otkada traje pandemija.

- Nas samo solidarnost i kolektivitet mogu usmjeriti u pravom pravcu, pri tom mislim da našu individulanu odgovornost i da stanemo u kraj pandemiji - poručio je Šeranić, koji je istakao da se reorganizacija UKC-a pokazala kao dobra stvar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.