VAŽNA FOTOGRAFIJA

Mirsad Vilić se prisjetio posjete iz 2009. godine: Bajden je zauvijek vezan za našu državu

Tada na funkciji komandanta Specijalne jedinice Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Vilić je bio direktno uključen u osiguranje novoizabranog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država

Vilić uz Bajdena tokom posjete 2009. godine: Bolja vremena. Arhiv Avaza

Piše: E. T.

8.11.2020

Mirsad Vilić, aktuelni direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, prisjetio se posjete Džoa Bajdena (Joe Biden) BiH u maju 2009. godine. Tada na funkciji komandanta Specijalne jedinice Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Vilić je bio direktno uključen u osiguranje novoizabranog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.  


Vilić uz Bajdena tokom posjete 2009. godine: Bolja vremena. Arhiv Avaza

- Posebno se sjećam osiguranja koje je rađeno u hotelu ''Radon Plaza'' u Sarajevu. Ova fotografija me podsjetila na neka sigurno bolja vremena. Vremena nade za našu zemlju. Naravno da mi je bila velika satisfakcija biti uključen u organizaciju dočeka visokog zvaničnika svjetske sile, ali i velika odgovornost. Volio bih da budemo među prvim zemljama koje će posjetiti Bajden sada kao predsjednik Amerike. Ukoliko do toga dođe, naše policijske agencije će biti u potpunosti spremne - kazao je Vilić za „Avaz“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.