VREMENSKA PROGNOZA

Narednih dana najavljeno sunčano vrijeme uz temperature do 22 stepena

U srijedu u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne preovladavat će pretežno sunčano vrijeme

A. Č.

Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu od 8 do 12

Foto: Arhiv


Prema najavama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne bit će pretežno sunčano. U ostatku Bosne prevladavat će magla i niska oblačnost. 

Vjetar slab do umjeren, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu od 8 do 12, a dnevna od 6 do 12, na jugu od 16 do 21 stepen.

U srijedu u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne preovladavat će pretežno sunčano vrijeme. U ostatku Bosne preovladavat će magla i niska naoblaka, uz djelimično razvedravanje tokom dana. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu od 7 do 11, a dnevna od 6 do 12, na jugu od 16 do 21 stepen.

U četvrtak je najavljeno pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom, koja se u Posavini, Krajini može zadržati veći dio dana. Jutarnja temperatura od 1 do 5, na jugu od 7 do 11, a dnevna od 8 do 14, na jugu od 17 do 22 stepena.

U petak će biti pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom, koja se u Posavini, Krajini može zadržati veći dio dana. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 7 do 12, a dnevna od 10 do 16, na jugu od 18 do 22 stepena.

Biometeorološka prognoza

Stabilnije vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. 

Tokom jutra poželjno je adekvatno se obući. Moguća je pojava magle, izraženije u unutrašnjosti zemlje, kao i epizode zagađenja zraka u urbanim sredinama, čemu bi hronični bolesnici trebali posvetiti pažnju i prema potrebi reducirati kretanje. 

Više o temi Vrijeme

PREPORUKA STRUČNJAKA
Promjene vremena su opasne, naučite se zaštititi
VREMENSKA PROGNOZA
Danas oblačno s povremenom kišom
NA VRH

Podijeli članak na