POLICIJSKA MREŽA

Kristina Jozić ponovo izabrana za predsjednicu Udruženja

Istaknuti su izuzetni rezultati rukovodstva u prethodnom mandatu sa posebnim akcentom na veliki broj realiziranih edukacija

Jozić: Uspješan rad. Avaz

M. Aš.

11.11.2020

U Sarajevu je danas držana deveta Skupština Udruženja “Mreža policijskih  službenica”. 

Nakon prezentacije realiziranih aktivnosti tokom 2019. godine i usvajanja godišnjeg  izvještaja o radu, Skupština je po isteku ranijih mandata, izabrala predsjednicu i potpredsjednicu Udruženja, predsjednicu Skupštine, Upravni odbor i Sekretarku Udruženja. 

Za predsjednicu Udruženja ponovno je jednoglasno izabrana Kristina Jozić (SIPA). 

Istaknuti su izuzetni rezultati rukovodstva u prethodnom mandatu sa posebnim akcentom na veliki broj  realiziranih edukacija za policijske službenice sa fokusom na podizanje svijesti o rodnoj ravnopravnosti u policijskim strukturama u BiH i borbi protiv rodno zasnovanog nasilja u redovima policije. 

prethodne dvije godine stotine policijskih službenica imalo je priliku prisustvovati edukacijama organiziranim odUdruženja uz podršku međunarodnih i domaćih partnera. 

Također, realiziran je niz događaja koji su imali za cilj osnaživanje policijskih službenica i jačanje  njihovih liderskih vještina što će im pomoći u daljoj profesionalnoj karijeri i napredovanju u službi, kao i promocija žene u redovima policije kroz učešće u različitim reportažama. 

Pored toga, posebno su naglašene aktivnosti edukativnog tipa kojim su prisustvovali rukovodioci  policijskih agencija s ciljem podizanja svijesti o rodnoj ravnopravnosti u sektoru sigurnosti i potrebi povećanja broja žena uopće, a posebno na rukovodećim pozicijama. 

Predsjednica Udruženja, Kristina Jozić, naglasila je da je Udruženje prepoznato kao ozbiljan partner  policijskim agencijama u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja, ali i ukupnom jačanju kapaciteta policijskih struktura. Također, istakla je da je veliki broj novih službenica pristupio u članstvo, te 

Udruženje trenutno okuplja više od 450 policijskih službenica iz 16 agencija za provođenje zakona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.