VISOKO

Ganić za "Avaz": Pobjeda demokratije i slobode nad dikataturom

U Visokom smo u nedjelju svjedočili trijumfu demokratije i slobode nad jednoumljem i diktaturom

Mirza Ganić. Avaz

Piše: N. Sm.

16.11.2020

Birači u Visokom su se u nedjelju odlučili za promjenu, pa je tako nakon osam godina vladavine sa gradonačelničke pozicije otišla Amra Babić, a novi gradonačelnik je Mirza Ganić (SDA). Ganić je slavio pobjedu sa preko 2.000 glasova prednosti, a nakon što je pobjeda proslavljena za „Avaz“ je dao i kratku izjavu.

 - U Visokom smo u nedjelju svjedočili trijumfu demokratije i slobode nad jednoumljem i diktaturom. 

 Mnogo je toga narušeno i propušteno u prethodnih osam godina, a međuljudski odnosi najviše. Gradit ćemo infrastrukturu, ali i povjerenje u institucije i među ljudima općenito. Želimo bolju saradnju kako unutar Visokog, tako i sa susjednim općinama i višim nivoima vlasti. Podjele su iza nas. Nećemo se više baviti jedni drugima nego svojim poslom.

 Ozdravljenje Visokog je već počelo. Hvala svima koji su mi ukazali povjerenje. Uvjeren sam da možemo i ako Bog da hoćemo puno, puno bolje. – kazao je za "Avaz" novi gradonačelnik Visokog.

 O tome šta se sve dešavalo u Visokom posljednjih godina najbolje svjedoči i proslava Ganićeve pobjede, na kojoj se u centru Visokog okupilo nekoliko hiljada građana. 

Inače, Ganić na poziciju gradonačelnika Visokog stiže sa više pozicije, pozicije premijera Zeničko-dobojskog kantona, a kako je u prethodnom periodu i govorio, razlog kandidature su bili građani, privrednici, sportisti i drugi koji su od njega tražili da se prihvati ove nezahvalne uloge i Visokog povede naprijed.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.