NA LICU MJESTA

Policija ušla u Općinu Ilijaš, stotine građana ispred zgrade

Kandidat "četvorke" za načelnika Ilijaša Amar Dovadžija (NiP) i njegove pristalice još uvijek se nalaze ispred zgrade Općine

Piše: E. Trako

16.11.2020

Kandidat "četvorke" za načelnika Ilijaša Amar Dovadžija (NiP) i njegove pristalice još uvijek se nalaze ispred zgrade Općine. Zbog sumnji u malverzacije traže da se ponovo prebroje svi glasovi.

Situacija i dalje dramatična, a ispred zgrade se, kako javlja reporter "Avaza" nekoliko stotina građana, a policija je ušla u zgradu Općine.

Podsjećamo, Dovadžija je danas za "Avaz" rekao da je Općina Ilijaš jedina čiji se glasovi još nisu prebrojali, a imaju skoro najmanje biračko tijelo. 

- Sinoć već u 9 sati smo znali da imamo prednost od oko 300 glasova, da bi nakon prebrojavanja sa zadnjeg biračkog mjesta Lješevo ta prednost spustila na 43. Rekli smo da nije problem. Nije problem ni iznenađujućih 800 nevažećih na sedam hiljada birača. Ali danas imamo problem da Općinska Izborna Komisija želi prebrojati samo 7 vreća sa 6 izbornih mjesta gdje sam ja pobjednik, a mi im ne vjerujemo i tražimo da se prebroje svi listići, i zbog toga su se danas pred općinom okupile pristalice “”Četvorke” – objašnjava nam kandidat NIP-a za načelnika općine Ilijaš, Amar Dovadžija.


Zbog sumnji u malverzacije traži se ponovo prebrojavanje svi glasovi - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

U međuvremeni, čanovi Naroda i pravde okupili su se i pred zgradom Općine Novi Grad u Sarajevu. Tvrde da i tamo postoje neregularnosti kod zbrajanja glasova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.