VISOKI PREDSTAVNIK EU

Borelj u posjeti BiH, sastaje se s državnim zvaničnicima

Tokom posjete planirano je i javno obraćanje Borelja "Od Dejtona ka Briselu"

Borelj: Posjetu započinje s članovima Predsjedništva BiH. Anadolija

A. J. / Anadolija

21.11.2020

Visoki predstavnik Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednik Evropske komisije Žozef Borelj (Josep Borell) boravi u posjeti Bosni i Hercegovini.


Tokom posjete, visoki predstavnik Borelj sastat će se sa predstavnicima vlasti, opozicije i civilnog društva kako bi razgovarao o konkretnim reformama i inicijativama na poboljšanju životnog standarda građana u okviru procesa evropskih integracija Bosne i Hercegovine, a u skladu sa ključnim prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu za članstvo u EU.


Posjetu započinje sastankom sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem.


Protokolom je predviđeno da se sa Boreljom sastanu i zamjenici predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.


Predviđen je i sastanak članova kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH sa potpredsjednikom Evropske komisije Boreljom.


Tokom posjete planirano je i javno obraćanje Borella "Od Dejtona ka Briselu", kao i posjeta Muzeju ratnog djetinjstva.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.