NEOSNOVANE OPTUŽBE

Avaz saznaje: Konaković se izvinio SBB-u i Nenadiću

Konaković je ovo priznao i putem svog Facebook profila

D. H. - A. Č.
  • Konaković se izvinio Nenadiću

    Konaković se izvinio Nenadiću

    Foto: Avaz


Nakon što je predsjednik SBB-a na svom Instagramu objavio da će Nenadić nakon podnošenja ostavke pokrenuti proceduru što je moguće brže promjene kantonalne vlasti, žurno je reagirao Dino Konaković koji je to nazvao „konstrukcijom“ i jeftnim gafom.

Nakon su toga Nenadić, Marić i Čelik objasnili da je procedura koju je predložio Nenadić čak i brža od one koju je zagovarao Konaković.

Tako se na današnjem Kolegiju Skupštine KS gdje su prisustvovali predstavnici svih političkih stranka u Skupštini KS, Konaković  izvinio SBB-u i Nenadiću, jer je shvatio da se radi o najbržoj proceduri za promjenu kantonalne vlade, što je Zvonko Marić, predsjednik kluba SBB-a, prihvatio.

- Nakon što je Konaković prošle sedmice rekao da se ostavkama koči i usporava procedura, kada je shvatio da je pogriješio, više se nije obraćao javnosti na tu temu. Danas se pred svima na sjednici Kolegija izvinio Nenadiću, a samim time i SBB-u što je dokaz da je shvatio da ni SBB ni Nenadić nisu sudjelovali u pokušaju produžavanja procedura kako bi ostali na vlasti - rekao je Marić.

Opis: Status Elmedina Konakovića

Facebook

Konaković je ovo priznao i putem svog Facebook profila:

- Nema smisla ni logike da glasamo za smjenu Vlade koja je vec pala. Hitna sjednica je zakazana za 30.11. Na toj sjednici bit će prihvaćene ostavke Nenadića i Čelika, a u rukovodstvo ce biti imenovan neko drugi iz kluba Bošnjaka. Sa novim rukovodstvom Skupštine krećemo u imenovanje nove Vlade. Sve po propisima, nista preko koljena, svjesni tezine situacije - napisao je Konaković na Facebooku 

NA VRH

Podijeli članak na