REAKCIJE

Naša stranka osudila Dodikov govor pred UN-om

Za pohvalu je, dodaje se, to što su ambasadari gotovo svih zemalja članica pri Vijeću sigurnosti osudili njegovo ponašanje

Dodik napao Incka. Arhiv

G. M. / Fena

25.11.2020

Naša stranka je osudila sinoćnji govor Milorada Dodika pred Vijećem sigurnosti UN-a.

- Govor Milorada Dodika pred Vijećem sigurnosti UN-a, u kojem pojedine visoke predstavnike u BiH naziva najpogrdnijim imenima, izraz je najgoreg primitivizma. Iako je nastupao u svojstvu lidera jedne političke partije, nemoguće je ne uzeti u obzir i činjenicu da je on predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine te da pred cjelokupnom međunarodnom javnošću srozava ugled krovne političke institucije u BiH te i cijele države - navode iz Naše stranke.

Za pohvalu je, dodaje se, to što su ambasadari gotovo svih zemalja članica pri Vijeću sigurnosti osudili njegovo ponašanje.

- Za nadati se da će nakon njegovog govora međunarodnoj političkoj javnosti postati jasno da on ne može biti pouzdan partner u gradnji bolje budućnosti za našu zemlju te da treba izbjegavati sastanke na kojima će BiH predstavljati samozvani etnolideri a ne predstavnici institucija BiH. Svaki sastanak te vrste znači da je sudbina bh. naroda odvojiva od sudbine BiH i ohrabruje istupe poput sinošnjeg - navodi se u saopćenju Naše stranke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.