HEROJ ODBRANE

Naser Orić za "Avaz": U Srebrenici je stanje općeg ludila

Ne trebamo se ljutit na Srbe, u svojim redovima trebamo napraviti red, zaključio je Orić

Orić: U Srebrenici je stanje općeg ludila. Arhiv

Piše: A. Čengić

1.12.2020

Naser Orić, legendarni heroj odbrane Srebrenice za "Avaz" je kometirao aktuelna dešavanja u ovom gradu i hapšenja SDP-ovih kadrova.

- Čim je SIPA reagirala, znači da ima materijala, ne rade oni na "čula-kazala". Neka se sve odradi po zakonu, nema potrebe da se špekulira nešto, imaju ljudi zaduženi za proces. Treba vidjeti matematički koliko je glasova "odrađeno". Srebrenica je uvijek bila enigma - rekao je Orić.

Ističe da je u Srebrenici stanje općeg ludila.

- SDP nije bio potpisnik probošnjačke političke partije i oni su slobodni strijelci. Desilo se to što se desilo. Hvala dragom Bogu pa postoje institucije koje će reagirati. Svake godine je ista priča u Srebrenci zato što mi Bošnjaci sve radimo 5 do 12, za razliku od njih. Koliko je SDA-ovih vijećnika prošlo, a koliko nezavisnih. Svi nezavisni su bili nepodobni Aliji Tabakoviću, a narod im je dao glasove. Nezavisni nisu imali novac za kupovinu glasova, dok ovi drugi jesu. Hiljadu stvari utječe na rezultate - rekao je Orić.

Naglasio je da se mnogo griješi kada se radi predizborna kampanja.

- Računa se na glasove iz dijaspore. Ali ima i Srba u dijaspori, nisu to samo Bošnjaci. Ne može se toliko računati na te glasove. Računa li se koliko treba platiti da se glasa, na primjer, iz Amerike. Preporučena pošta je oko 140 dolara, samo za jednu osobu. U porodici mi je šest članova, to je više od 800 dolara za Tabakovića. Ima puno faktora. Srbi u Srebrenici imaju jaču mašineriju. Ne trebamo se ljutit na Srbe, u svojim redovima trebamo napraviti red - zaključio je Orić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.