ODLUKA

Sindikat BH Telecoma dijelio po 100 KM učesnicima u štrajku

Sindikat BH Telecoma je 06. 11. 2020. donio odluku da se svima koji budu učestvovali u tom štrajku dodijeli novčana "pomoć" u iznosu od 100 konvertibilnih maraka

Fikret Alić, predsjednik Sindikata BH Telecoma. Arhiv

Piše: D. H,

3.12.2020

Nekolicina članova sindikata BH Telecoma potpomognuta predsjednikom SSST-a Selvedinom Šatorovićem danas je protestovala ispred zgrade Vlade FBiH. Razlog okupljanja je protest zbog odbijanja Vlade FBiH da produži Granski kolektivni ugovor.

"Je li dosta šest godina jahanja radnika BH Telecoma?", upitao je danas na protestima Šatrović, a pridružio mu se i predsjednik Sindikata BH Telecoma Fikret Alić koji je poručio da iza svega stoji plan da se privatizira BH Telecom i da neće dozvoliti da radnici ove firme budu prepupšteni na "na milost i nemilost".

Da ne prepušta "radnike" na milost i nemilost, barem ne one koji mu se pridruže, demonstrirao je danas sam Alić. Naime, Sindikat BH Telecoma potpomognut Sindikatom Hrvatskih telekomunikacija, 9. novembra ove godine održao je štrajk zbog istog razloga, odnosno traženja da se produži Granski kolektivni ugovor. Ipak, podrška Sindikatu BH Telecoma i njegovom predsjednika nije "za džaba", pa je tako Sindikat BH Telecoma  06. 11. 2020. donio odluku da se svima koji budu učestvovali u tom štrajku dodijeli novčana "pomoć" u iznosu od 100 konvertibilnih maraka. 


Odluka sindikata BH Telecoma za dodjelu po 100 KM učesnicima u štrajku. BHT

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.