MOSTAR

Zalihić: Irmi Baraliji se stavlja meta na čelo

Vidjelo se kako su prošli u Sarajevu oni koji su širili ovakvu mržnju, rekao nosilac gradske liste Bh bloka

S press-a Bh.bloka u Mostaru. M.Smajkić

Piše: M.Sm.

4.12.2020

Arman Zalihić, predsjednik SDP-a Mostar na današnjoj je pres-konferenciji izjavio da „Bh. blok“, koji čine SDP i Naša stranka i čiji je on nosilac gradske liste za predstojeće izbore u Mostaru, ne širi govor mržnje.

Podsjetio je na to da su potpisali etički kodeks vođenja kampanje, kojim su se obavezali na fer kampanju .

- Mi nikog ne prozivamo i ne stavljamo metu na čelo. S druge strane, zadnjih mjeseci i dana smo svjedoci da pojedine političke stranke i koalicije otvoreno šire govor mržnje, prije svega, prema kandidatkinjama na našim listama. Stoga, želim kazati da ćemo stati u njihovu zaštitu i svaki udar na njih je udar na nas, na „Bh. blok“. Mi kao oni nećemo napadati s lažnih profila, a na svaku njihovu laž i spin odgovorit ćemo sto puta jačom istinom. Mostar se može izboriti protiv ovakvog govora mržnje i borit ćemo se istinom, a na kraju će se pokazati da Mostar može biti otvoren i tolerantan grad – rekao je Zalihić.

Ustvrdio je da se, konkretno, meta na čelo stavlja Irmi Baraliji, nositeljici liste za gradsko područje Stari Grad, a koja je, kako je, naveo, izložena nevjerovatnim stvarima.

- Vidjelo se kako su prošli u Sarajevu oni koji su širili ovakvu mržnju i koji su vodili kampanju onako kako to vode pojedinci u Mostaru. Siguran sam da će se tako provesti njihove kolege u Mostaru –rekao je Zalihić.

Rekao je i da će „Bh.blok“ na 147 biračkih mjesta imati preko 300 posmatrača te je poručio građanima da će uložiti svu energiju kako bi sačuvali svaki glas.

Baralija na pressu nije govorila o tome kakvim je napadima izložena, a umjesto toga osvrnula se na program i projekte koji su u fokusu kampanje za područje Starog Grada, jer je to, naglasila je, primarno i prioriteno.

Među brojnim prioritetima kojima će „Bh.blok“ posvetiti pažnju u radu Gradskog vijeća, na prvom su mjestu, kako je navela, brojni ruševni objekti, potom pitanje kanalizacione mreže i kolektora te problem parkinga.

Samija Kazazić, nositeljica liste za gradsko područje Sjever istaknula je da je problem deponije Uborak vodeći problem, ne samo Mostara već i cijelog Kantona za koji se može i mora, kako je poručila, iznaći rješenje.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.