NEOSNOVANE OPTUŽBE

Ljekarska komora ZDK odbila sraman zahtjev protiv dr. Drljevića

Kako nekom pada napamet da nemam licencu nakon 40 godina rada, pa nisam valjda radio ilegalno, to je smiješno, rekao Drljević

Drljević. Manipulira se ljudima. Arhiv

Piše: A. J.

4.12.2020

Ljekarska komora Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) donijela je zaključak kojim je utvrdila da nema osnova za pokretanje postupka protiv doktora Ednana Drljevića zbog kršenja Kodeksa medicinske etike i deontologije. Zahtjev za pokretanje postupka zbog navodne povrede dužnosti i ugleda ljekarskog zvanja podnijela je predsjednica Ljekarske komore Kantona Sarajevo Ksenija Miladinović.

U zahtjevu se tvrdilo da Drljević nije regulirao svoje članstvo u Ljekarskoj komori KS čime je prekršio Pravilnik.

-    Komisija za praćenje pravila/kodeksa medicinske etike i deontologije i zaštitu građana na osnovu uvida u dostavljene dokaze nije ustanovila povrede člana 20. 21. i 23., Kodeksa te je mišljenja da svoja prava vezano za istupe prim. dr. Ednana Drljevića eventualno oštećena strana može potražiti zaštitu od klevete putem nadležnog suda – navodi se u zaključku Ljekarske komore ZDK.


Faksimil zaključka Ljekarske komore KDK. Printscreen

Drljević je za „Avaz“ kazao da je žalosno da jedna ili par osoba ima utjecaj na toliko organizacija koje bi trebalio da štite doktore, zdravstvo.


-    Tada sam još bio član Ljekarske komore ZDK, imam produženu licencu još dvije godine i ne piše u kojem roku to trebam predati. Prije dvadesetak dana sam predao zahtjev. Nisu mogli ništa naći već to da se nisam prijavio u kanton u kojem boravim, da nemam licencu... To je nisko i žalosno, sve je bespotrebno i stid me tih kolega koji se time bave. Manipulira se ljudima zbog čega se osjećam veoma ružno, ali nikog ne osuđujem, jedino žalim ljude koji nemaju dostojanstva. Kako nekom pada na pamet da nemam licencu nakon 40 godina rada, pa nisam valjda radio ilegalno, to je smiješno – rekao nam je Drljević.    

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.