VREMENSKA PROGNOZA

Oblačno s kišom, povremeno jaki udari vjetra

Pogoršanje vremena, praćeno povećanom naoblakom, povremenim padavinama i južinom, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate

Jutarnja temperatura od 6 do 11, na jugu od 10 do 15 stepeni. Arhiv

Piše: A. J.

6.12.2020

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva kiša u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U večernjim satima jače naoblačenje sa zapada praćeno kišom. Na istoku i sjeveroistoku Bosne se ne očekuju padavine. Intenzivnije padavine na jugozapadu Bosne.

Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne povremeno jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura od 6 do 11, na jugu od 10 do 15, a dnevna od 9 do 14, na jugu do 17 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Pogoršanje vremena, praćeno povećanom naoblakom, povremenim padavinama i južinom, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Negativni uticaj promjene, većim dijelom dana će biti izraženiji u Hercegovini i Krajini, a sa noćnim satima proširiće se na cijelu zemlju.

I naredna dva dana s kišom. Arhiv

Sutra umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. U ostataku dana povremena kiša u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 4 do 9, na jugu do 13, a dnevna od 8 do 12, na jugu do 15 stepeni.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremena i slaba kiša se očekuje u Hercegovini. U večerenjim satima kiša u većem dijelu naše zemlje. Bez padavina na istoku, sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar umjeren, povremeno sa jakim udarima istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu od 7 do 10, a dnevna od 8 do 13, na jugu do 15 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.