RASKOL

Nastavlja se osipanje DNS-a: Odbor u Modriči podržao Banjca

Politika koju vodi Nešić je u suprotnosti sa politikom DNS-a, za koju su se od osnivanja stranke zalagali članovi i rukovodstvo u Modriči, dodao je Nikić

DNS. Arhiv

Srna / D. H.

9.12.2020

 Opštinski odbor Demokratskog narodnog saveza (DNS) Modriča danas je jednoglasno donio odluku da istupi iz ove stranke i da podrži stranku koju će formirati Darko Banjac, bivši generalni sekretar DNS-a.

Predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Modriča Siniša Nikić rekao je Srni da je odluka donesena zbog nezadovoljstva prema politici koju vodi predsjednik te stranke Nenad Nešić.

- Politika koju vodi Nešić je u suprotnosti sa politikom DNS-a, za koju su se od osnivanja stranke zalagali članovi i rukovodstvo u Modriči, dodao je Nikić.

On je naglasio da odluka nije ishitrena, te da je donesena uz konsultacije sa velikim brojem članova stranke u Modriči.

Nikić je napomenuo da je modrički DNS na prethodnim izborima dobio 2.142 glasa, te osvojo pet mandata u Skupštini opštine Modriča.

- Razgovaraćemo u narednom periodu sa političkim patrijama u Modriči o formiranju vlasti. Po osvojenim mandatima smo nezaobilazni u formiranju Skupštine opštine, te se vidimo kao dio vlasti, a, u suprotonom, kao konstruktivna opozicija, rekao je Nikić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.