REAKCIJE

Mreža ACCOUNT nije organizator "Drugog marša za žrtve korupcije"

Aktivnosti koje provodi Sanjin Sinanović nisu podržane ni na koji način od strane mreže ACCOUNT

Mreža ACCOUNT nije organizator “2. Marš za žrtve korupcije”. Arhiva

H. J. I.

9.12.2020

Povodom medijskih natpisa u vezi sa obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv korupcije i održavanja mirnog okupljanja i protestne šetnje pod nazivom “2. Marš za žrtve korupcije”, koji organizuju Uzbunjivači BiH uz učešće Sanjina Sinanovića, Udruženje Centar za razvoj medija i analize (CRM@) saopćilo je danas da ovo udruženje, kao glavni implementator projekta “Antikorupcijska mreža u BiH ” – ACCOUNT", da je projekat ACCOUNT završen 30. septembra 2019. godine, te da mreža ACCOUNT nije organizator tog događaja.

Također navode da aktivnosti koje provodi Sanjin Sinanović, uposlenik Centralne banke BiH (CBBIH) nisu podržane ni na koji način od strane mreže ACCOUNT niti Udruženja “CRM@”. Dalje ističu da Sinanovićeve da će uz podršku mreže ACCOUNT učestvovati i na današnji dan u promociji borbe protiv korupcije apsolutno neistinite te se od stavova i izjava navedenog lica ograđujeu.

Udruženje “CRM @” će Međunarodni dan borbe protiv korupcije obilježiti promocijom svojih aktivnosti na društvenim mrežama. Poštujući preporuke nadležnih, Kriznog štaba Vlade Kantona Sarajevo, neće organizovati niti učestovovati u javnim okupljanjima

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.