OBRAĆANJE U MOSTARU

Ćavar: Protivnici su krenuli u kampanju da sruše moj ugled

Riječ je o strategiji koju su pokušali primijeniti u Sarajevu, strah, optužbe i prijetnje, rekao Kojović

Ćudić i Kojović pružili podršku Ćavar. Screenshot

A. J.

11.12.2020

Samohrana sam majka i ne odgovara mi da me policija posjećuje i uručuje poziv kao osumnjičeniku bez da navode o čemu se radi. Meni nije prijatno i želim skrenuti pažnju na godine i svoje zdravstveno stanje. Ne želim takav publicitet, želim da moj rad bude moja kampanja i da kao takva budem izabrana u Gradsko vijeće.

To je kazala Boška Ćavar na današnjoj pres-konferenciji Naše stranke u Mostaru, nakon što je objavljeno da je na zahtjev Tužilaštva HNK dobila poziv iz Policijske uprave Mostar za saslušanje kao osumnjičena osoba.

Ćavar je uspjela dobiti pravnu bitku i zaustaviti bespravnu gradnju u dvorištu zgrade u kojoj živi. Njeno saslušanje zakazano je danas u 17 sati u prostorijama Policijske uprave Mostar.

- U vezi sa zatrpavanjem iskopa su došla tri rješenja od kojih nijedno nije provedeno. To znači da svi koji rade u institucijama koje su vezane za rješavanje ovog problema nisu odradili svoj dio posla, tako da ostaje nama građanima da se time bavimo. Sada kako se bliže izbori i kako se vidi da će Naša stanka i BH blok sigurno postići značajne rezultate, protivnici su krenuli u kampanju da sruše moj ugled i sve ono što ja radim i za šta se borim - navela je Ćavar.

Njoj su podršku danas pružili predsjednik Naše stranke Predrag Kojović i zastupnica Naše stranke u Parlamentu FBiH Sabina Ćudić.

- Nisam iznenađen ovim što se događa našoj Boški, ni onim što se događa našem Marku. To je ista strategija koju su pokušali primijeniti u Sarajevu. Strah, optužbe, prijetnje. Nadam se da će se oni koji to rade provesti isto kao što su se proveli u Sarajevu - rekao je Kojović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.