VREMENSKA PROGNOZA

Magla u većem dijelu Bosne, sunčanije u Hercegovini i na planinama

Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju, zaštiti od nižih temperatura, kao i izbjegavanju pretjeranih aktivnosti na otvorenom, s obzirom na porast zagađenja zraka

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2 stepena. Arhiv

A. J.

19.12.2020

U većem dijelu Bosne će preovladavati dugotrajna magla. Sunčanije u Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2 stepena, na jugu zemlje od 3 do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, u sunčanijim područjima od 9 do 14 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Mada će preovladavati stabilno vrijeme, bez većih oscilacija, hladna jutra i noći bi mogli dovesti do jačanja tegoba kod hroničnih bolesnika, naročito astmatičara i osoba sa kardiovaskularnim problemima.

Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju, zaštiti od nižih temperatura, kao i izbjegavanju pretjeranih aktivnosti na otvorenom, s obzirom na porast zagađenja zraka. U Hercegovini ugodnije, uz više sunca. Poželjno je slobodno vrijeme iskoristiti za boravak u prirodi i na višim nadmorskim visinama.

Vrijeme sutra slično današnjem. Arhiv

Sutra u većem dijelu Bosne će preovladavati dugotrajna magla ili niska naoblaka. Sunčanije u Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 3 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, u sunčanijim područjima od 9 do 14°C.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.