IZBORI U MOSTARU

Špago: Izlaznost oko 52 posto, zadovoljni smo

U taj procenat ne ulaze glasovi koji su glasali putem mobilnih i Covid timova

Špago: Očekuje da Koalicija bude pobjednička. M.Smajkić

Piše: N. Aj.-M.Sm.

20.12.2020


Nakon zatvaranja birališta prvi koji su u svom Izbornom štabu organizirali pres-konferenciju bila je „Koalicija za Mostar 2020“, koju čine SDA, SBB, DF, S BiH i BPS.

Brojnim novinarskim ekipama se obratio Šerif Špago, koordinator Koalicije, obznanivši da je, prema informacijama njihovih posmatrača, izlaznost na ovim lokalnim izborima oko 52 posto.

Špago je naveo da u ovaj broj ne ulaze glasovi prikupljeni preko mobilnih i covid timova.

-Očekivali smo veću izlaznost, ali nismo nezadovoljni. Očekujemo da će izlaznost biti veća od one iz 2018. godine.Vjerujemo da ćemo ostvariti zacrtani cilj i mi na nivou i ove izlaznosti očekujemo da Koalicija bude pobjednička u Mostaru- rekao je Špago.

Ocijenio je da današnji izborni dan u Mostaru protekao u relativno finoj atmosferi bez težih narušavanja izbornog procesa, uz pojedinačne slučajeve.

-Mi smo zadovoljni da su procedure u najvećoj mjeri ispoštovane posebno u ovakvoj epidemiološkoj situaciji- rekao je Špago.

Kazao je da će na narednom press-u u 22 sata imati konkretnije podatke o izlaznosti birača, ali i određene rezultate.

-Nemoguće je imati podatke o rezultatima, sat nakon zatvaranja biračkih mjesta, od kojih su na nekim mjestima i kasnije zatvarana-rekao je Špago.

Kazao je i da je Koalicija očekivala da zajedno sa drugim koji su željni s njima sarađivati, odnosno, podržati izbor gradonačelnika računa na 18 vijećnićkih mjesta. Nikad sebi nismo stavili za cilj da možemo osvojiti 17 odnosno 18 mandata u Gradskom vijeću-rekao je Špago.

Kazao je i da su za saradnju , prije svega, sa „Bh.blokom“ i drugim strankama koje žele izgrađivati Mostar kao jedinstven grad, dovoljno širok za sve građane Mostara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.