PREDSJEDNIK GO SDA MOSTAR

Salem Marić: Siguran sam da će dr. Zlatko Guzin biti gradonačelnik Mostara

Nadamo se da ćemo imati više od 12, SBB, DF, SBiH i BPS - ovih pet stranaka će imati sigurno preko 12 vijećnka, 14 ili 15, rekao je MArić

Marić: Matematika je u Mostaru najvažnija. Avaz

E. T.

20.12.2020

Salem Marić, predsjednik Gradske organizacije SDA Mostar, ispred Koalicije za Mostar koju čine SDA, SBB, DF, SBiH i BPS, rekao je da je matematika u Mostaru najvažnija - te da se nada kako će ova koalicija imati većinu u Gradskom vijeću, te da će njihov kandidat Zlatko Guzin biti gradonačelnik Mostara.

On se zahvalio svim građanima koji su izašli na izbore, a prema informacijama ovog političkog saveza - više od 52 posto građana je izašlo na izbore, bez COVID timova, mobilnih timova i glasova iz dijaspore.


Možemo biti zadovoljni, imat ćemo pres-konferenciju u 20:00 sati gdje ćemo izaći sa podacima s kojim raspolažemo. SDA sama ne može ponoviti rezultat iz 2008. godine kada je imala 12 vijećnika. Nadamo se da ćemo imati više od 12, SBB, DF, SBiH i BPS - ovih pet stranaka će imati sigurno preko 12 vijećnka, 14 ili 15 - kazao je Marić. 


Marić je poručio da je Koalicija za Mostar izašla sa platformom, a svi koji su spremni da je prihvate - dobro su došli.


Matematika u Mostaru je najvažnija, mi imamo prirodne saveznike, znam koga bi voljeli. Ako ćete dvotrećinsku većinu - 24 vijećnika, nadpolovičnu 18, a najvažnije odluke se donose dvotrećinskom većinom. Mi smo sve učinili da Bošnjak bude gradonačelnik, naš Zlatko Guzin, mislim da on to zaslužuje. Predstavljat će sve građane Mostara, to je pokazao u kampanji, siguran sam da će on biti gradonačelnik - istakao je Marić. 

On je poručio ako Koalicija bude imala većinu - promijenit će Statut Grada Mostara odmah, a ako ne:

Ne znam šta bi HDZ mogao blokirati, nešto najavljuju, mi smo spremni implementirati Sporazum - rekao je Guzin. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.