USPJEŠNO POSLOVANJE

Ambasador BiH u Austriji Kemal Kozarić posjetio "Adriatic group"

U 2020. godini i pored problema sa pandemijom, održan je kontinuitet plasmana bh. prehrambenih proizvoda na zahtjevna tržišta EU

Ambasador kozarić u posjeti "Adriatic Group". Avaz

Avaz.ba

14.1.2021

Ambasador Bosne i Hercegovine u Austriji Kemal Kozarić bio je posjeti "Adriatic group" iz Beča, firmi u vlasništvu uspješnih Bosanaca i Hercegovaca koji već skoro dvije decenije uspješno posluju na zahtjevnim evropskim tržištima, a i u BiH.

"Adriatic group", kao najvećeg distributera hrane iz naših krajeva, čine 12 firmi od kojih sedam posluje u zemljama EU. Preko ovih firmi proizvodi "Klasa", "Vispaka", "Poljorada", "Nature", "Solane Tuzla" pronalaze put ka kupcima u 14 zemalja zapadne Evrope.


Privredni ambasador naše zemlje

U protekloj godini ostvaren je rast prodaje hrane iz Bosne i Hercegovine na svim evropskim tržištima što je od velike pomoći domaćim kompanijama koje sarađuju sa ovim distributerom.

- Veliko mi je zadovoljstvo posjetiti firmu naših državljana ovdje u Austriji, za koju se slobodno može reći da je privredni ambasador naše zemlje širom zapadne Evrope. U 2020. godini i pored problema sa pandemijom, održan je kontinuitet plasmana bh. prehrambenih proizvoda na zahtjevna tržišta EU. "Adriatic group" je važan partner našoj privredi i nadam se da će se ova konekcija sa bh. proizvođačima hrane u budućnosti intenzivirati - rekao je ambasador Kozarić.

Prepoznati značaj poslovanja

U "Adriaticu" poručuju da će svojim poslovanjem i dalje podržavati sve one domaće proizvođače čiji se proizvodi, kvalitetom i standardima, mogu plasirati van granica naše zemlje.

"Adriaticove" firme inače posluju i na području cijele Bosne i Hercegovine u sektoru primarne poljoprivredne proizvodnje, a vlastiti brand "Natura" proizvode u dvije fabrike za preradu voća i povrća u Bijeljini i Zvorniku.

- Unatoč svim poteškoćama naše bh. firme nastoje održati kontinuitet kooperantske mreže koju čini gotovo 1.200 poljoprivrednih proizvođača. Nadam se da će i nadležna ministarstva u BiH prepoznati značaj našeg poslovanja, te svojim savjesnim radom i odlukama pomoći i podržati našu misiju - izjavio je Amir Bekić, direktor "Adriatic group" iz Beča.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.