JAVAŠLUK

Emela Burdžović ogorčena: Dok su se u Općoj bolnici slamali da pomognu tati, porodična ambulanta pokazala je nehumanost

Malo mi se gadi da nabrajam, na dušu im

E. T.
  • Emela Burdžović

    Emela Burdžović

    Foto: Avaz


Emela Burdžović, televizijska voditeljica izgubila je oca koji je preminuo od posljedica zaraze koronavirusom. 

On je bio smješten u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” gdje su ljekari brinuli i davali sve od sebe o čemu je voditeljica ranije pisala na svom Facebook profilu i tom prilikom pohvalila cjelokupan tim ove bolnice. 

Međutim, na Facebook profilu oglasio se njen brat a potom i Emela Burdžović, a u vezi sa situacijom koja je prethodila smrtnom slučaju njihovog oca te su podijelili sa javnošću ogorčenost prema porodičnoj medicini i primarnoj zaštiti koja, kako kažu, nije pružila adekvatnu uslugu njihovom ocu.

  • Statusi na Facebooku Emele Burdžović i njenog brata

    Statusi na Facebooku Emele Burdžović i njenog brata

    Foto: Printscreen


Status prenosimo u cjelosti:

- Uz sve pohvale za rad COVID ambulante u DZ “Saraj polje”, te veliku zahvalnost i pohvale za ljudskost, empatiju i profesionalizam svih doktora na odjelu intenzivne njege Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, ipak moram da iznesem duboku razočaranost u rad primarne zaštite, odnosno porodične medicine.

Da nikoga posebno ne imenujem, mogu samo reći da sam duboko razočaran neprofesionalizmom, a posebno totalnim odsustvom empatije i zainteresovanosti za svog pacijenta. Barem je tako bilo u mom slučaju i u slučaju mog rahmetli oca.

I da, dok su se u Općoj bolnici slamali da pomognu tati, nama, brojnim pacijentima, na prvoj liniji Covida, porodična ambulanta koja je “liječila”mog tatu, kao i mene (što više neće) pokazala je sve ono što ne samo da porodični ljekar ne bi smio, nego što ne bi smio niko human na ovom svijetu. Malo mi se gadi da nabrajam, na dušu im. Odgovorno tvrdim da su najveći razlozi velike smrtnosti pacijenata u BiH zbog svog javašluka. Može im se. Sve ih treba poslati malo u izolatorij, na par dana. Čast izuzecima - napisali su Emela i njen brat.

I da, dok su se u Opcoj bolnici slamali da pomognu tati, nama, brojnim pacijentima, na prvoj liniji Covida, porodicna...

Objavljuje Emela BurdzovicPetak, 15. siječnja 2021.
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na