PROGNOZA VREMENA

U BiH za danas najavljene ekstremno niske temperature

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -6 i -1, na jugu zemlje od 2 do 5 stepeni

A. Č.

U Hercegovini će puhati slaba bura

Foto: Arihv


Prema najavama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. 

U Hercegovini će puhati slaba bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -5, na krajnjem jugu zemlje od -5 do 0 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -6 i -1, na jugu zemlje od 2 do 5 stepeni.

U utorak u Bosni i Hercegovini se prognozira mala do umjerena oblačnost. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje od -4 do 0 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3, na jugu zemlje od 4 do 7 stepeni.

U srijedu će biti pretežno oblačno na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne mala do umjerena oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0, na krajnjem jugu i lokalno u Krajini do 3. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8 stepeni.

Više o temi Vremenska prognoza

NA VRH

Podijeli članak na