INICIJALNI SASTANAK

Bh. blok neće dva grada pod jednim krovom u Mostaru

Na sastanku se, kazao nam je Aner Žuljević, član Predsjedništva SDP-a razgovaralo o održanim izborima i rezultatima

Žuljević: Prvo poluvrijeme. Arhiv "Avaza"

Piše: M. Smajkić

20.1.2021

U Mostaru je danas održan inicijalni sastanak članova SDP i Naše stranke, koji su, kao „Bh. blok“ nastupili na lokalnim izborima u ovom gradu i gdje su, zajedno, s Prvom mostarskom partijom osvojili sedam mandata.

Na sastanku se, kazao nam je Aner Žuljević, član Predsjedništva SDP-a razgovaralo o održanim izborima i rezultatima.

- Smatramo da je to prirodan potez partnera nakon utvrđivanja rezultata u kojem imamo obavezu definisati naše naredne korake koje nas očekuju kada je u pitanju politički ambijent Mostara koji je uvijek specifičan.

Nama Mostar nikad nije bio u paketu nikakvih drugih ciljeva, tako da građani s naše strane mogu očekivati vrlo jasne i autonomne prijedloge koje se odnose isključivo na lokalne probleme - kazao je Žuljević.

Jasno je, dodao je , da su ove izbore obilježile krađa izborne volje građana i da je Sud odlučio da ne omogući građanima Mostara saznavanje kompletne istinu o njihovoj stvarnoj izbornoj volji koja bi zasigurno promijenila odnose u Vijeću.

- To je presedan, ali sa njim moramo nastaviti živjeti - kazao je Žuljević.

U „Bh.bloku“ smatraju, kako je naglasio, da je održavanje izbora bilo prvo poluvrijeme.

- Dalje slijedi borba za izmjenu Statuta koja neće biti legalizacija dva grada pod jednim krovom kako nam je servirano u mostarskom sporazumu SDA-HDZ.

U narednim danima će , poručeno je, „Bh.blok“ zajedno sa PMP-om održati niz sastanaka, na kojima će definirati sve aktivnosti vezane za konstituirajuću sjednicu, izmjene Statuta, usvajanje budžeta, ali i definisanja kandidata za gradonačelnika ili gradonačelnicu Mostara o čemu će javnost redovno informisati.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.