NAJEFIKASNIJA MJERA

Vlada RS usvojila plan vakcinacije protiv koronavirusa

Plan vakcinacije u RS sadrži planiranje i koordinaciju kampanje vakcinacije, prioritetne grupe za vakcinaciju, upravljanje ljudskim resursima potrebnim za kampanju vakcinacije i trening osoblja...

N. Aj. / Srna

Za sprovođenje plana zaduženi Institut za javno zdravstvo i zdravstvene ustanove

Foto: Ilustracija


Vlada Republike Srpske prihvatila je Informaciju o planu vakcinacije protiv koronavirusa u kojoj se navodi da su za sprovođenje plana zaduženi Institut za javno zdravstvo i zdravstvene ustanove.

Institut za javno zdravstvo RS zadužuje se da redovno izvještava Vladu RS o sprovođenju plana. 

U saopćenju Biroa za odnose s javnošću Vlade RS navodi se da vakcinacija, kao najefikasnija specifična mjera za sprečavanje pojave i širenja zaraznih oboljenja, predstavlja značajnu mjeru u globalnoj borbi protiv pandemije koronavirusa.

Primarni cilj vakcinacije jeste da bude smanjen morbiditet i mortalitet uzrokovani koronavirusom, te da se utiče na ograničavanje širenja bolesti, kako bi se očuvalo funkcioniranje zdravstvenog sistema, ekonomije, obrazovanja i svih drugih aspekata društva.  

Plan vakcinacije u RS sadrži planiranje i koordinaciju kampanje vakcinacije, prioritetne grupe za vakcinaciju, upravljanje ljudskim resursima potrebnim za kampanju vakcinacije i trening osoblja, čuvanje i distribucija vakcina i priprema hladnog lanca, monitoring vakcinacije, prikupljanje, prijavljivanje i korišćenje podataka iz nadzora nad virusom korona.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na