KO PREUZIMA BRIGU O NJIMA

Šta će biti s četvero djece nakon što im je majka preminula

Njima vlast, koja god, s kojeg god nivoa, mora dati četiri suha zida među kojima će živjeti. A dalje će narod srediti, kaže nam Aida Feraget

N. Aj.

Teška sudbina porodice Stanković

Foto: Facebook


Četvero djece iz sarajevske općine Stari Grad od jučer nemaju nikoga. Njihova majka Emina Stanković je preminula od karcinoma. Oca, također nemaju.

Sarajka Aida Feraget početkom januara organizirala je prikupljanje pomoći za ovu porodicu koja je živi u nehumanim uvjetima. 

Preuzeti troškove

Umrla je Emina😭 umrla je mama cetvero djece, punoljetne i maloljetne. Bez primanja. Zbog bolesti, ne zbog ljenosti....

Posted by Aida Feraget on Friday, January 22, 2021

I odziv dobrih ljudi bio je nevjerovatan. Donijeli su hrane, higijenskih potrepština, novca za lijekove... 

A sada četvero djece, od kojih je troje maloljetno, ostali su bez majke.

- Amar, Eminin sin, mi je javio da je preminula. Od tada sam s njim u kontaktu. Oni su u stanju socijalne potrebe. Sav onaj novac koji smo skupili njoj za lijekove, Amar može upotrijebiti za sahranu. Međutim, oni imaju pravo da im Općina ili Kanton, nisam sigurna koji nivo vlasti, skinu taj teret i preuzmu troškove na sebe. Trenutno radimo na tome. Amar je punoljetan, tako da će vjerovatno skrb o njegova tri brata preći na njega - govori nam Feraget.

  • Feraget: Neću dići ruke od njih

    Feraget: Neću dići ruke od njih

    Foto: Arhiv


Sami su

Na koji način, Aida ne zna sada.

Oni nemaju više nikoga, ne postoji nikakav otac. Sami su zaista. Šta će biti s njima u smislu zakona, to ne znam, znam da ja neću dići ruke od njih. Njima vlast, koja god, s kojeg god nivoa, mora dati četiri suha zida među kojima će živjeti. A dalje će narod srediti. Ne moraju im oni dati ni namještaj ni ništa. Oni imaju pravo da imaju barem smještaj. Amar je jedno divno mlado stvorenje. Zbog korone je ostao bez posla. Inače je i prije sve na njemu bila, otkako im se mama razboljela - govori Feraget teškog glasa.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na