STANJE NA PUTEVIMA

Upozorenje vozačima na povremene jake udare vjetra

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

Ugaženog snijega ima na nekoliko dionica. Ilustracija

A. Č.

24.1.2021

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a iz BIHAMK-a pažnju skreću na učestale odrone zemlje ili kamenja. Ugaženog snijega ima na dionicama Bugojno-Kupres-Livno, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Posušje-Jablanica. Na putevima u jugozapadnim krajevima upozoravamo na povremene jake udare vjetra. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno. 

Izgradnja kružne raskrsnice izvodi se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Blažuj-Kiseljak i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.